Bijna vakantie


Vakantie is belangrijk om even los te komen uit je vaste patronen. Geef eens tijd en aandacht aan andere zaken die je energie opleveren. Deze energie is belangrijk om je business te laten groeien. Doordat je rust neemt komen er ook vaak interessante idee├źn en inzichten naar boven.

Reis je mee?

Ik gebruik de zomervakantie om eens na te denken over Csupport.
Reis je een stukje mee in mijn gedachtewereld?

Dagelijks werk

Ik werk als Sales Expert dagelijks aan de groei van de bedrijven van mijn klanten. Dit doe ik door te werken als:

 • Acquisiteur
 • Accountmanager
 • Job coach
 • Salespartner
 • Strateeg

Dit zijn losse onderdelen die ik met elkaar wil gaan verbinden. Sales is in mijn ogen een samenspel van verschillende factoren. Ik neem in de vakantie tijd om over de groei van mijn eigen business na te denken.

Sales Expert

Als Sales Expert wil ik van A naar B komen door bovenstaande functies in te zetten. Als je op vakantie gaat wil je ook graag van A naar B. De auto is een populair vervoersmiddel in vakantietijd. Als je vol gas vooruit gaat ben je er snel, maar of dit zo goed is voor je vol beladen auto is maar de vraag. Misschien kom je wel met pech langs de weg te staan. Daarnaast moet je tijdens het rijden anticiperen op de andere weggebruikers en je aanpassen om niet in de problemen te komen.

Zo werkt het ook met je salesactiviteiten. Je moet je aanpassen aan je doelgroep en de juiste taal spreken om van A naar B te komen.

Solide basis

Het is ook belangrijk om een solide basis te hebben. Een salesplan waar je strategisch over hebt nagedacht zodat je weet welke richting je op gaat en met welk doel voor ogen.

Als je op vakantie gaat heb je vaak een route uitgestippeld en weet je ongeveer welke rustpunten je tegen gaat komen of wanneer je even moet bijtanken. Je weet hoelang je er ongeveer op rijdt en of je tolwegen tegen gaat komen. Je bent voorbereid.

Onderhoud

Nu ik dan toch de metafoor auto heb aangesneden denk ik ook aan onderhoud. Een auto heeft onderhoud nodig om je veilig van A naar B te brengen. Het is niet raadzaam om maar te blijven rijden zonder onderhoud aan je auto te plegen. Dan rijd je de auto stuk. Repareren is moeilijker dan onderhouden.

Je huidige relaties hebben ook onderhoud nodig. Ik word altijd een beetje onrustig als ik ondernemers hoor die onderhoud aan hun klantenbestand niet belangrijk vinden. Ik begrijp het niet wanneer iets waardevols als relatiemanagement zo weinig aandacht krijgt. Ik ben verbaasd als ondernemers denken dat ze met een willekeurige bellijst meer effect halen uit het voeren van koude acquisitie dan uit relatiemanagement.

Dan sta ik te popelen om het stuur over te nemen zodat de ondernemer kan doen waar hij of zij goed in is, en ik de onderneming de juiste kant op kan sturen.

Synergie

Synergie, ik vind het een mooi woord. Synergie; het geheel is beter dan de som der delen. Dat gaat zeker ook op voor een auto. Je hebt helemaal niets aan de losse onderdelen als de onderdelen niet met elkaar verbonden zijn.

Maar zo zit het natuurlijk ook met alle losse activiteiten op gebied van sales en acquisitie. Als je alle activiteiten aan elkaar verbindt behaal je (langdurig) resultaat. En dat is waar ik met Csupport naar toe wil. Ik wil niet werkzaam zijn in de staart of alleen een plan bedenken zonder dit te integreren in het bedrijf. Ik wil werken on the job, en alle salesactiviteiten met elkaar verbinden. Ik wil gaan voor het grote succes!

Toekomstmuziek

Ik ben een Sales Expert, en ik wil dat jij dat weet. Het is duidelijk wat ik wil, nu moet ik nog bedenken hoe ik dat ga inrichten. Ik vraag me dan af:

 • Is mijn website nog actueel?
 • Is mijn boodschap goed vertaald?
 • Richt ik me op de juiste doelgroepen?
 • Is mijn bedrijfsnaam nog wel toereikend?
 • Wat is de vraag op gebied van sales, en hoe kan ik daar op inspelen?
 • Wat geeft mij energie en waar word ik gelukkig van?

Allemaal onderdelen uit het grote geheel. Genoeg om over na te denken de komende vakantie.

Waar ga jij over nadenken?

Het is goed om je business af en toe onder de loep te nemen. Waar denk jij deze zomer over na? Heb je bijvoorbeeld een salesplan voor de rest van het jaar? Zijn er dingen die jij lastig vindt als ondernemer?

Na de vakantie kun je met nieuwe energie en inzichten weer vol gas vooruit! Of is het beter om even terug te schakelen? Wil je dat weten? Neem dan contact met me op.

Rijd in ieder geval voorzichtig!
Fijne vakantie!

Csupport is gesloten voor business van 25 juli tot 17 augustus.
Wil je mijn hulp met je salesactiviteiten stuur me dan een mailtje. Dan plannen we een afspraak.
info@csupport.nl

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacystatement